Temetkezési múzeum Budapest

Magyarország egyetlen temetkezéstörténeti gyűjteménye a Fiumei úti sírkertben található, amelyet 2014-ben nemzeti emlékhellyé nyilvánítottak.

A Kegyeleti Múzeumot a Budapesti Temetkezési Vállalat alapította 1992-ben azzal a céllal, hogy összegyűjtse és bemutassa az országban, illetve később a Kárpát-medence magyarok lakta területein fellelhető gyászrelikviákat. 2016 májusától a Nemzeti Örökség Intézete lett a sírkert és a múzeum fenntartója.

A korábbi állandó kiállítás lebontásra került, emlékét egy rövidfilm őrzi. A kiállítóterek felújítása több ütemben zajlik. 2017 júniusában új szabadtéri kiállítóhely létesült, ahol a világ egyik legnagyobb dísz-gyászhintója, az Apponyi-hintó lett elhelyezve. Az átadott belső kiállítótérben 2018 júniusában nyílt meg az új állandó kiállítás.

A múzeum és a sírkert folyamatosan rendez időszaki kiállításokat, tematikus sétákat és egyéb programokat, melyekről a www.fiumeiutisirkert.nori.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.

Cím: 1086, Budapest Fiumei út 16-18. M épület I. em/1.
Telefonszám: (1) 896-3792, (70) 642-5090
E-mail: muzeum@nori.gov.hu
Nyitva tartás: H-V 9-17

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .